2015. ápr 14.

Hiteles források keresése

írta: Epaciens
Hiteles források keresése

Miközben hiteles forrásokat keresek magyar nyelven, igen zavaró dologra bukkantam. A Magyar Onkológusok Társasága betegeknek szóló oldala igen sovány, hogy úgy mondjam, bár megbízható forrás. A HPV vakcinát szintén  javasolja, és az ÁNTSZ információkat ajánlja. Köszi, már megvolt. A www.daganatok.hu több információt kínál fel, azonban a hirdetések igencsak zavaróak. Egy olyan oldalon, amely daganatos megbetegedésekkel foglalkozik, és amelyiknek az Országos Onkológiai Intézet a szakmai partnere nagyon nem elegáns daganatos étrendkiegészítőket reklámoznia. Ízléstelen, akár az Onkológiai Intézettel szembeni Onkoshop.  Az Onkoshop elnevezés valószínűleg kreatív akart lenni, ezzel szemben a betegség súlyosságát tekintve szerencsétlenre sikeredett.

Elég érdekes egy daganatos betegségekkel foglalkozó oldalon fogyókúrás reklámot kínálni, számomra fekete ez a humor, ráadásul az az igazán gagyi, mitől fogynak a sztárok típusú.

A Culevit és az Avemar tudtommal táplálékkiegészítők. Ezen az oldalon felkínálni számomra visszaélés a daganatos betegek jóhiszeműségével. Ugyanis az a beteg, aki az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodik, látván, hogy az Onkológiai Intézet által szakmailag támogatott oldalon reklámozzák, azt hiszi, hogy ez bármire garancia. Ugyanezt gondolom a búzafűről és a Merck d-vitamin reklámról. Nem ízléses egy ilyen oldalon fizetett hirdetések elhelyezése.

Az onkológiai betegek a legjobb üzlet a világon.

"Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást."

Ebben egyetértünk.

 

Szólj hozzá

hirdetés betegedukáció Onkoshop