2015. ápr 09.

Mellrák info - mellrákon átesett betegek összefogásával

írta: Epaciens
Mellrák info - mellrákon átesett betegek összefogásával

A közvélemény a rákos betegeket leírja. A rákosok külön világ. Amikor megtudtam, hogy rákos vagyok, a filmek jutottak eszembe, kemoterápia, kopaszság, 50 kiló vasággyal együtt, elviselhetetlen fájdalom és távozás az örök vadászmezőkre. Na de egyáltalán nem biztos, hogy ez így fog történni. A rákból, mint minden más betegségből, fel lehet gyógyulni. Ezt a legkedvesebb doktor mondta nekem, akit ismerek, dr. Szemerédi Péter.

A rákot el kellett titkolni, mert megbélyegzik, aki beteg lesz. Összesúgnak a háta mögött, sajnálják, elkerülik, mert mit is lehetne neki mondani? Meghal szegény úgyis, nemsokára... De történhet másképp is!

Szerencsére a nagy titkolózást, a nagy tabut, egyre többen törik meg. Megélve azt, hogy milyen nehéz az orvosi információkat levadászni, itt egy üdvözlendő női szervezet, amelyet egy volt beteg, Halom Borbála kezdeményezett és kalapált össze. A mellrákos nők összefognak, és ahelyett, hogy titkolóznának, kilépnek a fényre, és figyelmet követelnek maguknak. Megosztják egymással az információkat. Segítenek egymásnak, hogy minden információ eljusson azokhoz, akiket érint. Elmondják a többieknek, hogy nincsenek egyedül, nem kell sötét szobák mélyére száműzni a rettenetes fájdalmat.

Itt betegek támogatják a betegtársakat információval, együttérzéssel, szeretettel. Mindenkinek egyéni a betegsége, nincs két egyforma ember, két egyforma rák, mindenki másképp küzd meg a félelmeivel, a fájdalmaival. Ez az oldal vállalta, hogy segít tájékozódni a purgatóriumba csöppent sorstársainak. Természetesen az orvosok gyógyítják meg a betegeket, és ők fogják a megfelelő kezelési tervet felállítani. De a betegek kezét csak a betegek tudják a leghatékonyabban megfogni. Nagy terhet vesznek le ezzel a túlterhelt orvosokról, és a családtagokról, akik ilyenkor ugyanolyan tanácstalanok, mint maga a beteg.

A legtökösebb csajok, hajrá! :D

www.mellrakinfo.hu

Szólj hozzá

információ mellrák közösségek betegközösség